F.a.q

F.a.q

Η myPOS έχει άδεια να παρέχει τις υπηρεσίες και τα τερματικά POS της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και λοιπές χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ;

Ναι, μπορείτε να διαβάστε τις νομικές και φορολογικές πληροφορίες εδώ.

Από πότε είναι διαθέσιμη η υπηρεσία και τα τερματικά myPOS στις χώρες του ΕΟΧ και πόσοι επιχειρηματίες τα χρησιμοποιούν ;

Η υπηρεσία και τα τερματικά myPOS είναι διαθέσιμα στις χώρες του ΕΟΧ από το 2014 και αυτή τη στιγμή βοηθάνε περισσότερους από 150.000 επιχειρηματίες σε 30+ χώρες (ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Κύπρος) να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.

Αλφαβητικά οι χώρες που η myPOS παρέχει τις υπηρεσίες της:

Άγιος Μαρίνος, Ανδόρρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λίχτενσταϊν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Νήσοι Φερόες, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχία, Φινλανδία.

και τα υπερπόντια εδάφη Ευρωπαϊκών χωρών:

Αγία Ελένη, Άγιος Βαρθολομαίος, Άγιος Μαρτίνος, Βρετανικό Έδαφος Ανταρκτικής, Γαλλική Γουιάνα, Γουαδελούπη, Γροιλανδία, Μαγιότ, Μαρτινίκα, Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιοι Σάντουιτς, Νήσοι Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν, Νήσοι Φώκλαντ, Ρεϋνιόν.

Υπάρχει χρέωση για το άνοιγμα του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού ή κάποια συνδρομή ;

Όχι, το άνοιγμα του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού είναι δωρεάν και χωρίς συνδρομές.

Πως μπορώ να ανοίξω myPOS επαγγελματικό λογαριασμό ;

To άνοιγμα του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού είναι πανεύκολο και γίνεται μέσα σε 5 λεπτά από τον Η/Υ, το tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο. Για να ανοίξετε δωρεάν και χωρίς συνδρομή myPOS επαγγελματικό λογαριασμό πατήστε εδώ (τα στοιχεία σας τα συμπληρώνετε με λατινικούς χαρακτήρες).

Πως γίνεται η ταυτοποίηση του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού ;

Σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έχω Ελληνική επιχείρηση, μπορώ να δηλώσω τον myPOS επαγγελματικό λογαριασμό και το myPOS τερματικό μου στην ΑΑΔΕ ;

Ναι, σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ποιες κάρτες μπορώ να δεχτώ με το myPOS ;

Μπορείτε να δεχτείτε κάρτες με chip ‘n’ pin, μαγνητοταινίας και ανέπαφων συναλλαγών (NFC) με τα λογότυπα των VISA, MasterCard, JCB, Union Pay, American Express και Bancontact καθώς και από κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κλπ μέσω των Apple Pay και Google Pay.

Κάρτες Ελληνικών και Κυπριακών τραπεζών γίνονται δεκτές με το myPOS ;

Ναι, το myPOS δέχεται και κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί από Ελληνικά και Κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τα τερματικά myPOS είναι εγκεκριμένα ;

Ναι, στη παγκόσμια αγορά υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας οι οποίες είναι προκαθορισμένες από τα σχήματα καρτών (VISA, MasterCard κ.α.)

Αυτές τις προδιαγραφές πρέπει να πληρούν οι κατασκευαστές των τερματικών POS προκειμένου να τα διαθέσουν στην αγορά. Από τη στιγμή που τα POS τους είναι διαθέσιμα στην αγορά από τις τράπεζες ή τις FinTech σημαίνει πως πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές και είναι εγκεκριμένα.

Με ποια τράπεζα συνεργάζεται η myPOS ;

Άμεση συνεργασία δεν υπάρχει με καμία τράπεζα. Οι λογαριασμοί, οι κάρτες, τα τερματικά, το λογισμικό και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες παρέχονται εξ’ ολοκλήρου από τη myPOS και τις θυγατρικές εταιρείες της.

Που πιστώνονται τα χρήματα από τις συναλλαγές ;

Τα χρήματα πιστώνονται στον myPOS λογαριασμό της επιχείρησης σας ο οποίος έχει μοναδικά IBAN σε Ευρώ και λοιπά νομίσματα και ανοίγεται στη myPOS Limited με έδρα την Ιρλανδία (SWIFT/BIC: MPOSIE2D).

Τα χρήματα μου είναι ασφαλή στον myPOS λογαριασμό ;

Ναι, Τα χρήματα σας φυλάσσονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς (segregated accounts), οι οποίοι εγγυώνται το απαραβίαστο των κεφαλαίων και δεν επιτρέπουν τη χρήση τους ως χρηματοοικονομικών πόρων για δανεισμό ή επένδυση.

Σε πόσο χρόνο πιστώνονται τα χρήματα από τις συναλλαγές με κάρτες ;

Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα έχετε τα χρήματα σας διαθέσιμα στο myPOS λογαριασμό σας για να τα κάνετε ότι θέλετε. Στόχος μας είναι οι επιχειρηματίες να έχουν άμεση πρόσβαση στα χρήματα τους για να μπορούν να λειτουργήσουν την επιχείρηση τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία.

Αποστολή πακέτου από τα τερματικά myPOS υπάρχει ;

Όχι, κάθε συναλλαγή εκκαθαρίζεται αυτόματα και άμεσα και γι’ αυτό έχετε τα χρήματα σας διαθέσιμα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στο myPOS λογαριασμό σας ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως όπως επιθυμείτε.

Τα myPOS τερματικά δέχονται ανέπαφες πληρωμές (NFC) ;

Ναι, δέχονται ανέπαφες πληρωμές με κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, μπρελόκ κλπ. Επίσης είναι συμβατά με Apple Pay και Google Pay.

Σε τι νόμισμα είναι το IBAN που μου παρέχει η myPOS ;

Το αρχικό IBAN είναι σε Ευρώ αλλά μπορείτε εντελώς δωρεάν και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από το e-banking και την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα που σας παρέχει η myPOS να αποκτήσετε μοναδικά IBAN σε περισσότερα από 10 διαφορετικά νομίσματα.

Από το/τα IBAN του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού μου μπορώ πραγματοποιήσω εμβάσματα ; (πχ στη τράπεζα μου ή του προμηθευτή μου ;

Ναι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εμβάσματα SEPA/SWIFT από και προς το/τα IBAN του myPOS λογαριασμού σας καθώς και μεταφορές μεταξύ myPOS επαγγελματικών λογαριασμών.

Μπορώ να πληρώσω την εφορία, λογαριασμούς ΔΕΚΟ στην Ελλάδα κλπ μέσω του myPOS επαγγελματικού λογαριασμού ή της myPOS εταιρικής κάρτας ;

Ναι, διαβάστε τις σχετικές οδηγίες εδώ.

Μπορώ να έχω πολλαπλά IBAN σε διαφορετικά νομίσματα ;

Ναι, μέσα από τον myPOS λογαριασμό σας και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορείτε να ανοίξετε πολλαπλά IBAN σε διαφορετικά νομίσματα.

Που μπορώ να βρω το πιστοποιητικό του myPOS λογαριασμού μου με το IBAN και τις λοιπές πληροφορίες ;

Για να βρείτε το πιστοποιητικό IBAN διαβάστε εδώ.

Πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τα χρήματα που έχω στο myPOS λογαριασμό μου ;

Μπορείτε να τα μεταφέρετε μέσω εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή άλλο myPOS λογαριασμό, να πληρώσετε απευθείας φόρους και τέλη ενώ μπορείτε μέσω της δωρεάν myPOS εταιρικής κάρτας να τα χρησιμοποιήσετε για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα, να πληρώσετε με τη κάρτα λογαριασμούς ΔΕΚΟ κλπ ή ακόμα και να τα κάνετε ανάληψη σε περισσότερα από 1 εκ ΑΤΜ παγκοσμίως.

Αν αφήσω τα χρήματα μου στον myPOS λογαριασμό μου λαμβάνω τόκους ;

Όχι, δε λαμβάνετε τόκους.

Σε πόσο χρόνο ολοκληρώνονται τα εμβάσματα ;

Τα εμβάσματα Instant SEPA ολοκληρώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα απλά SEPA την ίδια μέρα ή την επομένη εργάσιμη ενώ τα εμβάσματα SWIFT ολοκληρώνονται σε 3-4 εργάσιμες μέρες.

Τα εμβάσματα μεταξύ myPOS λογαριασμών ολοκληρώνονται σε μερικά δευτερόλεπτα.

Υπάρχουν χρεώσεις και όρια για τα εμβάσματα ;

Δεν υπάρχει χρέωση για τα εισερχόμενα εμβάσματα, ενώ το κόστος για τα εξερχόμενα εμβάσματα SEPA είναι 3€ ανά έμβασμα, για τα instant SEPA 4€ ανά έμβασμα και το αρχικό όριο για τα εξερχόμενα εμβάσματα είναι 100.000 € / μήνα (το όριο μπορεί να αυξηθεί). Τα εμβάσματα μεταξύ myPOS λογαριασμών είναι δωρεάν.

Υπάρχει χρέωση για τη myPOS εταιρική κάρτα ;

Η πρώτη απλή myPOS εταιρική κάρτα παρέχεται δωρεάν με κάθε άνοιγμα myPOS λογαριασμού ή αγορά myPOS τερματικού (συμπεριλαμβάνεται μέσα στη συσκευασία). Για κάθε επιπλέον κάρτα υπάρχει χρέωση 5 €. Οι myPOS Premium εταιρικές κάρτες είναι με μηνιαία ή ετήσια συνδρομή και παρέχουν επιπλέον προνόμια όπως επιστροφή χρημάτων με κάθε αγορά κ.α.

Αν δεν αγοράσω τερματικό myPOS πως θα παραλάβω την myPOS εταιρική κάρτα ;

Με το που ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση του λογαριασμού σας μπορείτε να παραγγείλετε τη δωρεάν myPOS εταιρική κάρτα σας μέσα από το e-banking ή την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα. Για να τη λάβετε γρήγορα επιλέξτε δωρεάν αποστολή με ταχυμεταφορά (courier).

Αν χάσω τη myPOS εταιρική κάρτα μου τι κάνω ;

Μπορείτε να τη κλειδώσετε αμέσως μέσα από το myPOS e-banking ή την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα και να παραγγείλετε νέα κάρτα (υπάρχει χρέωση για τη νέα κάρτα).

Υπάρχουν χρεώσεις για τις αναλήψεις από τα ATM με τη myPOS εταιρική κάρτα ;

Ναι, η ανάληψη μετρητών από εγχώρια ΑΤΜ και ΑΤΜ εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 2 € για αναλήψεις έως 300 € και 4 € για αναλήψεις από 320 € έως 1000 €. Η ανάληψη μετρητών από ATM εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 1% + 4 €.

Αν έχετε τη myPOS Premium εταιρική κάρτα έχετε 2 ή 3 δωρεάν αναλήψεις κάθε μήνα.

Ενδέχεται να υπάρξει επιπλέον χρέωση από τη τράπεζα της οποίας το ΑΤΜ χρησιμοποιείτε για τις αναλήψεις.

Πως κάνω ανάκτηση του PIN της myPOS εταιρικής κάρτας μου ;

Μέσα από τη myPOS εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα στο πεδίο κάρτες υπάρχει επιλογή να κάνετε ανάκτηση του PIN.

Το PIN θα έρθει με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στον myPOS λογαριασμό σας.

Πως αλλάζω το PIN της myPOS εταιρικής κάρτας μου ;

Μπορείτε να το αλλάξετε σε οποιοδήποτε ΑΤΜ παρέχει επιλογή αλλαγής PIN.

Τι παραπάνω προσφέρουν οι Premium myPOS εταιρικές κάρτες ;

Σας προσφέρουν δωρεάν αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, επιστροφή χρημάτων (cashback) με κάθε αγορά, πρόσβαση στα business lounges αεροδρομίων κ.α.

Υπάρχουν χρεώσεις για εμβάσματα SWIFT, αμφισβητήσεις συναλλαγών κλπ ;

Ναι, όπως όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος έτσι και η myPOS έχει αυτές τις χρεώσεις τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Που μπορώ να διαβάσω τις συμβάσεις που αποδέχομαι ηλεκτρονικά με τη myPOS ;

Τις συμβάσεις μπορείτε να τις διαβάσετε και να τις κατεβάσετε σε μορφή PDF από εδώ.

Πόσο κοστίζουν τα τερματικά myPOS ;

Οι τιμές τους ξεκινάνε από 39 € και ανεβαίνουν ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε ενώ δεν υπάρχουν συνδρομές.

Για να δείτε όλα τα μοντέλα myPOS πατήστε εδώ.

Τα τερματικά myPOS είναι ενσύρματα ή ασύρματα ;

Τα τερματικά myPOS είναι αυτόνομα, ασύρματα και φορητά. Όλα τα myPOS τερματικά μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Τα τερματικά myPOS πως συνδέονται στο internet ;

Tα myPOS τερματικά συνδέονται στο internet με τη δωρεάν και χωρίς συνδρομή myPOS SIM κάρτα που είναι προ-εγκατεστημένη σε κάθε τερματικό. Ορισμένα myPOS τερματικά μπορούν να συνδεθούν και στο Wi-Fi της επιχείρησης σας.

Αν τελειώσουν τα δεδομένα της myPOS κάρτας SIM πως γίνεται η ανανέωση ;

Τα δεδομένα της myPOS κάρτας SIM είναι απεριόριστα, είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται να προβείτε σε καμία ανανέωση. Το φροντίζει η myPOS.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη myPOS κάρτα SIM και σε άλλη συσκευή (πχ άλλο POS ή tablet) ;

Όχι, η myPOS κάρτα SIM λειτουργεί μόνο με τα myPOS τερματικά.

Η myPOS SIM σε ποιες χώρες λειτουργεί ;

Η myPOS SIM λειτουργεί σε όλες τις χώρες του ΕΟΧ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπάρχει τεχνική υποστήριξη αν έχω πρόβλημα με το myPOS τερματικό ή τον myPOS λογαριασμό μου ;

Ναι, υπάρχει και είναι δωρεάν. Για προβλήματα με τον myPOS λογαριασμό, την κάρτα σας, εμβάσματα κλπ μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο +30 2112347847 ή να στείλετε e-mail στο [email protected] ή να επικοινωνήσετε μέσα από το chat του myPOS λογαριασμού σας (το chat είναι το αμεσότερο).

Για προβλήματα με τα myPOS τερματικά επικοινωνήστε μαζί μας.

Γίνεται να έχω myPOS λογαριασμό χωρίς να αγοράσω myPOS τερματικό ;

Ναι, η αγορά του τερματικού δεν είναι υποχρεωτική για τη χρήση των υπηρεσιών myPOS.

Τα myPOS τερματικά έχουν εγγύηση ;

Ναι, η εγγύηση ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επέκτασης.

Μπορώ να δεχτώ πληρωμές με κάρτες απομακρυσμένα πληκτρολογώντας τους αριθμούς των καρτών (MO/TO) ;

Ναι, η λειτουργία MO/TO παρέχεται μέσα από το e-banking της myPOS. Οι συναλλαγές ΜΟ/ΤΟ (πληκτρολόγηση του αριθμού της κάρτας του πελάτη από την επιχείρηση) έχουν υψηλό ποσοστό αμφισβητήσεων και απάτης και γι’ αυτό έχουν και υψηλότερη χρέωση (+1%) σε σχέση με τη φυσική παρουσία ή την πληκτρολόγηση του αριθμού της κάρτας από τον ίδιο τον πελάτη (αίτημα πληρωμής, online κλπ).

Επίσης στις συναλλαγές MO/TO, η myPOS κρατάει επιπλέον ως εγγύηση από 10% έως 30% του ποσού της συναλλαγής και το οποίο επιστρέφει στην επιχείρηση αν δεν υπάρξει αμφισβήτηση για τη συγκεκριμένη συναλλαγή μέσα σε διάστημα 180 ημερών από την ημερομηνία της συναλλαγής.

Αν υπάρχει άριστη συνεργασία με τη myPOS και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις, το ποσοστό και ο χρόνος παρακράτησης της εγγύησης μπορεί να μειωθεί κατόπιν αιτήματος του πελάτη στη myPOS.

Η υπηρεσία MO/TΟ παρέχεται σε ξενοδοχεία (για να πληκτρολογούν τις virtual cards από Booking, Expedia κλπ), ταξιδιωτικά πρακτορεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πλωτών και εναέριων μέσων.

Η myPOS είναι συμβατή με τις απαιτήσεις της ΑΑΔΕ σχετικά με το μητρώο των POS και τη διασύνδεση των ταμειακών με τα τερματικά POS ;

Ναι είναι, διαβάστε περρισσότερα εδώ.

Μπορώ να δεχτώ πληρωμές με κάρτες από την ιστοσελίδα / eShop μου ;

Ναι, η myPOS παρέχει API, buttons, links, split payments και σύνδεση με δημοφιλή shopping cart όπως WooCommerce, Magento, Opencart, Presta Shop, Zen Cart, Cloud Cart και X-Cart. Όπως συμβαίνει και με τα myPOS τερματικά έτσι και εδώ η εκκαθάριση των συναλλαγών είναι άμεση.

Επίσης μέσα από τον myPOS λογαριασμό σας μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν και το δικό σας e-shop με το myPOS Online.

Ποια είναι η προμήθεια % που κρατάει η myPOS για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Η προμήθεια % είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση και έχει να κάνει με την επιχειρηματική σας δραστηριότητα, το ρίσκο, τον τύπο των καρτών, τον κύκλο εργασιών και άλλους παράγοντες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπάρχει επιλογή προ-έγκρισης (δέσμευσης ποσού) ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει επιλογή φιλοδωρήματος ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει επιλογή πολλαπλών χρηστών ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής νομίσματος όταν η κάρτα του πελάτη δεν είναι σε Ευρώ (DCC = Dynamic Currency Conversion) ;

Ναι, όλα τα τερματικά myPOS υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα.

Υπάρχει δυνατότητα αποστολής link χρέωσης στον πελάτη ;

Ναι, με το αίτημα πληρωμής (Payment Request) και το Payment Tag μπορείτε να στείλετε ένα link χρέωσης στον πελάτη μέσω SMS, e-Mail, η ακόμα και από εφαρμογή chat όπως τα Facebook Messenger, Viber, What’s App, Telegram κ.α. Ο πελάτης με το που πατήσει το link, του ανοίγει μια ασφαλή ιστοσελίδα που του ζητάει να καταχωρήσει ο ίδιος τα στοιχεία της κάρτας του. Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία αμέσως τα χρήματα πιστώνονται στο myPOS λογαριασμό σας.

Δόσεις κάνουν τα myPOS τερματικά ;

Όχι, τα τερματικά δεν παρέχουν ακόμα τη δυνατότητα δόσεων.

Τα myPOS τερματικά μπορούν να συνδεθούν με λογαριασμό άλλης τράπεζας ;

Όχι, τα myPOS τερματικά συνδέονται μόνο με myPOS λογαριασμούς.

Μπορώ να συνδέσω τερματικό POS από άλλη τράπεζα στο myPOS λογαριασμό μου ;

Όχι, τα POS άλλων τραπεζών δεν γίνεται να συνδεθούν με myPOS λογαριασμούς.

Mπορώ να ακυρώσω μια συναλλαγή και να επιστρέψω τα χρήματα σε έναν πελάτη μου μέσα από το myPOS τερματικό ;

Ναι, όλα τα myPOS τερματικά υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα όπως και το e-banking αλλά και η εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα.

Πόσο γρήγορα μπορώ να ξεκινήσω να δέχομαι πληρωμές με το myPOS ;

Aμέσως μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης του myPOS λογαριασμού σας.

Λαμβάνουν οι πελάτες μου απόδειξη – βεβαίωση από τα myPOS τερματικά για τη χρέωση της κάρτας τους ;

Ναι, μπορούν να λάβουν χάρτινη απόδειξη ή και ηλεκτρονική μέσω δωρεάν SMS ή e-Mail. Αν επιλέξετε αποστολή με SMS πάντα να γράφετε τον κωδικό της χώρας και μετά το κινητό τηλέφωνο του πελάτη (πχ: 30xxxxxxxxxx). Σας ενημερώνουμε πως οι αποδείξεις – βεβαιώσεις των τερματικών POS δεν αποτελούν φορολογικό παραστατικό.

Χρειάζεται σύνδεση στο internet για να πραγματοποιηθούν συναλλαγές με τα myPOS τερματικά ;

Ναι, τα τερματικά χρειάζεται να συνδεθούν στο internet και δεν λειτουργούν offline.

Αν χρησιμοποιώ τη myPOS εταιρική κάρτα μου για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση ;

Όχι, η myPOS δε σας χρεώνει επιπλέον χρήματα για χρήση της κάρτας της για αγορές σε φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η προμήθεια % που κρατάει η myPOS για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες μπορεί να μειωθεί ;

Ναι, γι’αυτό το θέμα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η myPOS εταιρική κάρτα είναι αποδεκτή παντού ;

Είναι MasterCard και είναι αποδεκτή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις και ΑΤΜ παγκοσμίως.

Μπορώ να καταθέσω χρήματα μέσω ΑΤΜ στον myPOS λογαριασμό μου ;

Όχι, χρήματα στον myPOS λογαριασμό πιστώνονται μόνο με αποδοχή καρτών από τα τερματικά / online ή και με εμβάσματα.

Ποια είναι η διάσταση του χαρτιού που δέχεται ο θερμικός εκτυπωτής των myPOS τερματικών ;

Η διάσταση είναι 57 x 40.

Τι γίνεται σε περίπτωση που χάσω, μου κλέψουν ή κρατήσει το ATM (μετά από 3 λάθος καταχωρήσεις PIN) τη myPOS εταιρική κάρτα ;

Μπορείτε να την κλειδώσετε μέσα από το e-banking ή από την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια να εκδώσετε νέα κάρτα από το e-banking ή την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα.

Μου έκλεψαν / έχασα το myPOS τερματικό μου, τι κάνω ;

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης το myPOS τερματικό συνδέεται μόνιμα με το myPOS λογαριασμό σας. Ακόμη και αν το τερματικό κλαπεί ή χαθεί, οποιαδήποτε συναλλαγή γίνει θα πιστωθεί στο myPOS λογαριασμό σας. Αν το τερματικό χαθεί ή κλαπεί, απενεργοποιήστε το αμέσως μέσα από το e-banking ή την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα και ενημερώστε μας άμεσα.

Για να απενεργοποιήσετε το τερματικό, συνδεθείτε στο λογαριασμό myPOS, μεταβείτε στη καρτέλα “Συσκευές”, επιλέξτε το τερματικό, κάντε κλικ στις “Ρυθμίσεις” κάτω από την εικόνα του τερματικού και απενεργοποιήστε το τερματικό. To ίδιο μπορεί να γίνει και από την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα.

Μέχρι πόσα myPOS τερματικά μπορώ να συνδέσω στο myPOS λογαριασμό μου ;

Μπορείτε να συνδέσετε όσα myPOS τερματικά επιθυμείτε.

Οι συναλλαγές με τα myPOS τερματικά και την ιστοσελίδα είναι ασφαλή ;

Ναι, τα myPOS τερματικά είναι πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τα σχήματα καρτών (VISA, MasterCard κλπ) ώστε να αποδέχονται συναλλαγές με τις κάρτες τους ενώ η myPOS έχει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ασφαλείας PCI-DSS το οποίο εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών.

Υπάρχει δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ;

Ναι, ο κωδικός 2FA απαιτείται για είσοδο στον myPOS λογαριασμό όπως και τη διεκπεραίωση συναλλαγών και άλλων λειτουργιών. Ο κωδικός 2FA αποστέλλεται με ειδοποίηση push μέσα από την εφαρμογή myPOS για κινητά τηλέφωνα.

Το πακέτο myPOS παρέχει και άλλες υπηρεσίες εκτός από την αποδοχή πληρωμών με κάρτες και τα εμβάσματα ;

Ναι, παρέχει τη δυνατότητα ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας (Top-Up), υποστηρίζονται 770 πάροχοι από 140 χώρες και με κάθε ανανέωση έχετε και ένα επιπλέον έσοδο για την επιχείρηση σας.

Επίσης παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένων δωροκαρτών (Gift Cards) ώστε να δώσετε ένα ακόμα κίνητρο στους πελάτες σας να επισκεφτούν ξανά την επιχείρηση σας ή ακόμα να αποκτήσετε νέους και επαναλαμβανόμενους πελάτες.

Ενώ αν επιλέξετε κάποιο από τα myPOS τερματικά με Android λειτουργικό μπορείτε να ενσωματώσετε και άλλες λειτουργίες της επιχείρησης σας μέσα στο τερματικό όπως ασύρματη παραγγελιοληψία, σκανάρισμα barcode, διαχείριση αποθήκης, ταμειακής μηχανής κ.α.

Σε ποιες κατηγορίες επιχειρήσεων απευθύνεται το myPOS ;

To myPOS είναι ιδανικό για ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, καταστήματα λιανικής, περίπτερα, υπαίθριες και λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ταξί, VIP μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιάσεις πλωτών και εναέριων μέσων, επαγγελματικές υπηρεσίες, ταχυμεταφορές, delivery, marketplaces, ηλεκτρονικό εμπόριο, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, kiosk, lockers, αυτόματους πωλητές και ψηφιακά ράφια.

Το Brexit έχει επηρεάσει τη λειτουργία της myPOS ;

Όχι, η myPOS είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους πελάτες και τις επιχειρήσεις τους από τις επιπτώσεις του Brexit με αποτέλεσμα η λειτουργία των υπηρεσιών της να συνεχίζεται απροβλημάτιστα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία όσο και στις χώρες του ΕΟΧ.

Υπάρχει χρέωση αδράνειας ;

Ναι, αν δεν γίνει καμία συναλλαγή αποδοχής καρτών μέσα σε ένα έτος από την ημερομηνία εγγραφής στην υπηρεσία, η myPOS έχει το δικαίωμα να σας χρεώσει 15€ / μήνα ως τέλος μη αποδοχής καρτών. Για να αποφύγετε αυτή τη χρέωση προτείνουμε να δέχεστε συναλλαγές με κάρτες συνολικής αξίας 50€ / έτος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξει ένας επιχειρηματίας myPOS επαγγελματικό  λογαριασμό αν δεν έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το myPOS Android τερματικό μου και ως ταμειακή μηχανή ;

Ναι, αρκεί να έχετε κατεβάσει από το myPOS App Market την κατάλληλη εφαρμογή. Υπάρχουν και εφαρμογές από Έλληνες developers. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τι είναι το myPOS App Market ;

Το myPOS App market είναι μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους επιχειρηματίες να χρησιμοποιούν και άλλες εφαρμογές στα myPOS Android τερματικά τους και στους developers να διαθέσουν τις δικές τους Android εφαρμογές στους επιχειρηματίες.

Όλες τις Android εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στα myPOS Android τερματικά μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Τα myPOS λειτουργούν σε αυτόματους πωλητές / ψηφιακά ράφια / αντλίες υγρών καυσίμων / φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κλπ ;

Ναι, λειτουργούν και σε αυτά τα σημεία.

Πως στέλνετε τα τερματικά myPOS και τα αξεσουάρ ;

Η αποστολή γίνεται με courier και η παράδοση ολοκληρώνεται σε 1 έως 5 εργάσιμες μέρες (ανάλογα τη χώρα και τη περιοχή της παράδοσης).

To myPOS τερματικό δεν ολοκληρώνει τις συναλλαγές και μου εμφανίζει μηνύματα λάθους μαζί με έναν αριθμό.

Μπορείτε να δείτε τι σημαίνει ο κάθε αριθμός και τι πρέπει να κάνετε εδώ.

Ξέχασα τον κωδικό μου για το ebanking. Πως κάνω ανάκτηση κωδικού ;

Κάτω από τα πεδία που καταχωρείτε το username και το password σας γράφει “Forgotten Password / Υπενθύμιση Κωδικού”. Πατήστε το και ακολουθήστε τα βήματα που θα δείτε στην οθόνη σας για να ανακτήσετε τον κωδικό σας.

To τερματικό έχασε τη σύνδεση με το internet.

Αν είστε συνδεδεμένος με την κάρτα SIM κλείστε και ανοίξτε ξανά το τερματικό ώστε να συνδεθεί ξανά στο δίκτυο (επιλέγετε πάντα myPOS Data Card).

Αν είστε συνδεδεμένος με Wi-Fi βεβαιωθείτε πως έχετε internet από μια άλλη συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi.

και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε και μέσα από το μενού κάνετε έλεγχο σύνδεσης (connection check) και αν δεν είναι επιτυχής πρέπει να αποσυνδέσετε το τερματικό από το Wi-Fi και να το συνδέσετε ξανά (αυτό γίνεται μέσα από το μενού του τερματικού) ή να κλείσετε και να ανοίξετε ξανά το τερματικό ώστε να συνδεθεί ξανά στο δίκτυο (επιλέγετε πάντα myPOS Data Card).

Το τερματικό γράφει στην οθόνη “Tampered”.

Το μήνυμα αυτό εμφανίζεται όταν υπάρξει απόπειρα παραβίασης του (πχ ξεβίδωμα της πλακέτας, γρατζουνιά σε αυτή κλπ), επίσης μπορεί να εμφανιστεί αν υπάρξει υγρασία. Όταν δείτε αυτό το μήνυμα επικοινωνήστε αμέσως μαζί μας.

Πόσο διαρκεί η μπαταρία του myPOS τερματικού μου και πως μπορώ να τη διατηρήσω σε καλή κατάσταση ;

Η μπαταρία των myPOS τερματικών διαρκεί πάνω από μια ημέρα.

Για να διατηρήσετε τη μπαταρία του myPOS τερματικού σας σε καλή κατάσταση, σας συμβουλεύουμε να μην έχετε το τερματικό στη πρίζα όταν η μπαταρία του είναι πλήρως φορτισμένη. Είναι καλύτερα να το λειτουργείτε μόνο με τη μπαταρία και όταν κοντεύει να τελειώσει να τo φορτίζετε.

Επίσης να μην έχετε το φορτιστή στη πρίζα όταν δε φορτίζετε το τερματικό. Υπάρχει κίνδυνος να πάθει ζημιά ο φορτιστής.

Μπορώ να επιστρέψω το myPOS τερματικό που αγόρασα ;

Ναι, αρκεί να μην έχετε ανοίξει τη συσκευασία και να είναι σε άριστη κατάσταση. Μπορείτε να διαβάσετε τις πολιτικές μας εδώ.

Μπορώ να μετατρέψω το κινητό μου τηλέφωνο σε τερματικό POS ;

Ναι, αυτό γίνεται με τη δωρεάν και βραβευμένη εφαρμογή myPOS Glass. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πως βγάζω αναλυτική κατάσταση των συναλλαγών για τη δώσω στον λογιστή μου ;

Μέσα από το e-banking μπορείτε να πάτε στους λογαριασμούς και να κατεβάσετε σε PDF (και άλλες μορφές) τα αντίγραφα κινήσεων.

Υπάρχει συντήρηση των myPOS τερματικών ;

H θερμοκρασία λειτουργίας των myPOS τερματικών είναι 0C έως 50C και αποθήκευσης -20C έως 60C. Λόγων των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τους θερινούς μήνες σας συνιστούμε να μην αφήνετε τα τερματικά στον ήλιο για πολλή ώρα γιατί ίσως δημιουργηθούν προβλήματα με τη λειτουργία τους αλλά και με τη μπαταρία τους.

Αν έχετε εποχική επιχείρηση, μετά το τέλος της σεζόν να αποθηκεύετε τα τερματικά σε σημείο χωρίς υγρασία.

Μπορώ να ανοίξω myPOS λογαριασμό με το ίδιο κινητό ή e-mail ;

Αν υπάρχουν διαφορετικές επιχειρήσεις (ΑΦΜ) με κοινό διαχειριστή, τότε ολοκληρώνετε την ταυτοποίηση στην πρώτη επιχείρηση και για τις υπόλοιπες ανοίγετε myPOS λογαριασμό χρησιμοποιώντας το ίδιο κινητό, ίδιο email και ίδιο password που χρησιμοποιήσατε στην πρώτη.

Το σύστημα αντιλαμβάνεται πως υπάρχει κοινός διαχειριστής και όταν κάνετε login θα σας εμφανίζει μια καρτέλα με όλες τις επιχειρήσεις και εσείς επιλέγετε σε ποια θέλετε να μπείτε για να δείτε τον λογαριασμό της.

Μπορώ να πληρώσω το Ελληνικό δημόσιο / ΔΕΚΟ από τον myPOS λογαριασμό.

Ναι, σχετικά με αυτό το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Είμαι developer. Που μπορώ να δω τα Plugin, API, SDK και λοιπές τεχνικές πληροφορίες ;
Μπορείτε να τα δείτε εδώ

Που μπορώ να δω τους κωδικούς σφαλμάτων που εμφανίζουν τα myPOS τερματικά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ;
Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Υπάρχουν κάπου εκπαιδευτικά video σχετικά με το myPOS ;
Ναι, και μπορείτε να τα δείτε εδώ και εδώ.

Υπάρχουν και άλλα φυσικά καταστήματα που πουλάνε myPOS ;

Ναι, υπάρχουν σε διάφορες Ευρωπαϊκές πόλεις και μπορείτε να τα δείτε εδώ

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ;

Μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε στα +30 210 3009669 (Ελλάδα), +357 25030915 (Κύπρος) ή και να μας στείλετε e-Mail στο info [at] pospoint [dot] gr

Back To Top